Logo Anne de Vriesschool

Nieuwsbrief

januari 2024

Beste ouders/verzorgers,

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief voor de maand januari.

Naast de weekbrief die u elke vrijdag via PARRO ontvangt, sturen wij iedere maand een nieuwsbrief met daarin actuele informatie over de school. Op deze wijze willen we er voor zorgen dat u up to date blijft over zaken aangaande de school.

In deze brief kunt o.a. lezen over:

Allereerst wensen wij u namens ons hele team een goed 2024!

We zijn blij dat we al onze leerlingen na een fijne vakantie weer mochten verwelkomen. We startten het jaar in de eerste week al heel mooi en leerzaam met de opening van de Bibliotheek op School! In samenwerking met de leesconsulent van de bibliotheek en boekhandel De Giraf is er een prachtige schoolbibliotheek gerealiseerd. 

Nadat alle oude boeken uitgezocht zijn, nieuwe uitgepakt, moesten alle boeken gestickerd en gescand worden. Vervolgens werden alle boeken op alfabetische volgorde gezet en op categorie. Gelukkig hebben wij helpende handen gehad van medewerkers van de bibliotheek. Een geheel nieuwe en diverse collectie van bijna 2000 boeken staat klaar in onze prachtige nieuwe kasten om heel veel gelezen te worden.

Dankzij een bijdrage van stichting de kaai hebben we ook mooie nieuwe kasten voor de boeken kunnen aanschaffen. 

Op woensdag 10 januari was er een feestelijke opening van de schoolbibliotheek op locatie Baanhoek. Op donderdag 11 januari op locatie Deltalaan. De leesconsulent heeft alle kinderen daarna uitleg gegeven over hoe de bibliotheek werkt en geholpen bij het lenen van hun eerste boek.

Op naar veel leesplezier!

Cito toetsen

Voor groepen 3 t/m 8 zijn er komende weken weer afnames van landelijke CITO toetsen.

Zoals bekend werken we toe naar het afronden van de eerste periode en krijgen we als team komende week training in het invullen van de nieuwe rapporten. In februari krijgen de kinderen voor het eerst (groep 3 t/m 8) zo’n nieuw rapport mee. We hopen met het nieuwe rapport een duidelijk beeld van de algehele eigen ontwikkeling uw kind te geven.

Open dag

Woensdag 31 januari a.s. is er weer de jaarlijkse opendag. Op deze dag kunnen (toekomstige) ouders de twee locaties komen bekijken en hun kind(eren) aanmelden door middel van  het aanmeldformulier dat door de gemeente in januari is toegestuurd.

Mocht u het aanmeldformulier kwijt zijn, dan zijn er op school nieuwe te verkrijgen. Het is ook mogelijk om dit formulier digitaal in te vullen via onze website.

Tijden dat de school open is voor een rondleiding: 

09.00 - 12.00 uur en ’s avonds van 19.00 - 20.30 uur 

Mocht u ook een formulier hebben gekregen voor een broertje of zusje van een kind wat al bij ons op school zit, wilt u die dan ook tijdig bij ons inleveren of digitaal aanmelden (vóór 1 maart 2024) via de site?

Ga voor uitgebreide informatie naar de pagina 'aanmelden leerling' op onze website.

We hopen natuurlijk dat u dit voort wilt zeggen in uw omgeving en een bezoek aan onze school warm zal aanbevelen 😊

Vooraankondiging ouderbijdrage

Geachte ouders van onze leerlingen in groep 1 t/m 8. 

Naast de kosten voor het schoolreisje/schoolkamp (deze factuur volgt later in het schooljaar) vragen wij van de ouders ook altijd een jaarlijkse ouderbijdrage.  
Onderwijs is gratis. Toch vraagt iedere basisschool in Nederland aan de ouders een vrijwillige bijdrage. Wij doen dat ook. Wel willen we benadrukken dat alle leerlingen aan alle activiteiten meedoen, ook al betaalt u als ouder niet de ouderbijdrage.
 
De OR besteedt uw bijdrage in overleg met het schoolteam aan het sinterklaasfeest, kerstviering, paasfeest, koningsspelen, zomerfeest, excursies, het leuk aankleden van de school bij diverse thema's, musical ( groep 8) etc. Zij kunnen dit niet doen zonder uw financiële steun.

De ouderbijdrage is € 16,50 per kind. Eind januari zal er via Parro een betaallink verstuurd worden om deze bijdrage te kunnen voldoen.

Dit bericht is ter informatie voor u. U hoeft nu nog niets hiermee te doen.

Zending

In de maand december is er € 148,86 opgehaald. Hartelijk dank voor uw bijdrage!

Schooljaar 2023-2024 ondersteunen wij de Diaconale Adoptie Commissie (DAC) van de Hervormde Gemeente Sliedrecht en Stichting Plan.

Als Anne de Vriesschool sponsoren wij meerdere kinderen: Judnet Dorelus uit Haïti, Marian-Raquel Meza Avendano uit Bolivia, Sabbir Hossen uit Bangladesh, Sindy Noel uit Haïti en Kazchieca Gers Melegrito uit de Filipijnen.

Elke maandag mogen de kinderen geld meenemen voor hen. Fijn dat we op deze manier voor deze kinderen kunnen zorgen.

Anne de Vriesschool | Nieuwsbrief januari 2024