Nieuwsbrief | september 2021

We hebben Gods raad en bescherming nodig, zeker op die momenten dat er dingen anders gaan dan je zou willen. We bidden voor en leven mee met de gezinnen die momenteel met zorgen kampen omdat een gezinslid in ziekenhuis of elders verblijft. 

We wensen hen datgene toe wat in het gedicht over God staat:

Zijn bescherming en Zijn leiding.

Beste ouders/verzorgers,

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief voor de maand september.

Naast de weekbrief die u elke vrijdag via PARRO ontvangt, sturen wij iedere maand een nieuwsbrief met daarin actuele informatie over de school. Op deze wijze willen we er voor zorgen dat u up to date blijft over zaken aangaande de school.

In deze brief kunt o.a. lezen over:

startgesprekken

In de week van 20 september a.s. worden weer de startgesprekken gehouden. De kinderen krijgen deze week het wolkenveld mee. Dit kunt u als ouder invullen ter voorbereiding op het startgesprek.

De bedoeling van dit gesprek is niet dat u informatie krijgt van ons over de verwerking van de leerstof tijdens de eerste schoolweken, maar dat wij als leerkracht van uw kind in gesprek gaan met u als ouder(s). Op deze manier kunnen wij elkaar en uw kind (nog beter) leren kennen en dat is helpend als wij de rest van het jaar samen (school en ouders) om uw kind heen staan tijdens zijn/haar ontwikkeling.

Voor de zomervakantie zijn alle gegevens over de kinderen zorgvuldig overgedragen aan de volgende leerkracht, maar misschien vindt u het fijn om als ouder(s) toch nog persoonlijk iets over uw kind toe te lichten, of iets na te vragen. Ook kunt u ons als school vertellen hoe uw kind deze eerste schoolweken heeft ervaren, of er wellicht thuis dingen zijn veranderd die ook van invloed kunnen zijn op school. Wanneer bent u trots op uw kind, waarin blinkt u kind uit (bijv. een bepaalde sport of iets creatiefs of...), wat gaat nog wat minder? Dit zijn allemaal dingen die aan bod kunnen komen als je als ouder(s) en leerkracht met elkaar in gesprek gaat tijdens zo'n startgesprek.

Het inschrijven voor de startgesprekken voor ouders met meerdere kinderen op school kan vanaf maandagavond 13 september om 18.00 uur. Voor de overige gezinnen start de inschrijving op dinsdagavond 14 september om 18.00 uur.

Gebedskring deltalaan

Ook dit jaar willen we weer met ouders bij elkaar komen om te danken en te bidden voor dat wat op school gebeurt. Wat is het mooi om als ouders samen biddend om de leerkrachten en kinderen heen te staan.

We komen iedere maand op de tweede woensdag van de maand ongeveer drie kwartier bij elkaar. We verzamelen om half negen in de hal van school. De data voor 2021 zijn:

  • 6 oktober
  • 3 november
  • 1 december

We hopen u te ontmoeten.

Namens de gebedskring,
Heleen Vermeer (moeder Louise, groep 8b)

school op seef

Verkeersboodschap van de maand september:

Ga naar school op de fiets, te voet of met de step. Dat is niet alleen veiliger en gezonder, maar ook veel leuker! 

Zelf óf met een ouder veilig naar school fietsen of lopen, is belangrijk voor kinderen. Ze leren daardoor al vroeg aan het verkeer deel te nemen en doen ervaring op.  

Helaas worden steeds meer kinderen met de auto naar school gebracht. Dit levert soms gevaarlijke en drukke situaties op bij de school. Ook voor het milieu is het natuurlijk beter om “schone” manieren van vervoer te gebruiken: lopen, fietsen, skaten, steppen of openbaar vervoer.  

Door vaker de fiets te pakken of naar school te lopen met uw kind, helpt u mee aan het verminderen van de verkeersdrukte rondom de school. U kunt uw kind onderweg bovendien van alles bijbrengen over het verkeer door te praten over de situaties die u tegenkomt, en natuurlijk door zelf het goede voorbeeld te geven. Uw kind doet meer verkeersinzicht op dan tijdens het meerijden in een auto. Daarnaast spaart u het milieu en doet u op een leuke manier aan lichaamsbeweging!

webinar ouderavond how2talk2kids

Deze ouderavond is vorig jaar niet doorgegaan in verband met de toen geldende caronaregels. We willen de ouderavond deze keer toch door laten gaan, maar dan digitaal.

MAANDAG 1 november 2021
online inloop: 19.45 uur

start: 20.00 - 21.30 uur

Waar gaat deze ouderavond over?

How2talk2kids geeft communicatietrainingen en workshops voor ouders, opvoeders en professionals. Dit doen zij met enthousiaste trainers die je inspireren, motiveren, laten lachen en inzicht in jezelf geven. How2talk2kids is gebaseerd op een andere manier van praten met, en luisteren naar kinderen. De methode reikt praktische handvatten aan voor betere communicatie, waardoor de relatie verdiept en zowel ouders als kinderen meer zelfvertrouwen krijgen. 

Tijdens de themabijeenkomst wordt de eerste bouwsteen van de methode behandeld: omgaan met gevoelens. Dit is het fundament van de methode en een echte eyeopener. Er wordt gewerkt met inlevingsoefeningen, reflectieoefeningen en praktijkopdrachten. Zo wordt je bewust van jouw manier van communiceren en de effecten daarvan.
 
Het filmpje in onderstaande link zal in 4 minuten tijd meer duidelijkheid geven over de opbouw van de methode “How 2 Talk 2 Kids.

De webinar start met een online inloop om 19.45 uur. We starten vervolgens om 20.00 uur en eindigen om 21.30 uur. Daarna is er tijd voor vragen.

Er is plek voor 100 deelnemers. Hieronder staat de registratielink waarmee u zich kunt aanmelden. Na het invullen van naam en mailadres, ontvangt u automatisch een ZOOMlink waarmee u op de avond van de themabijeenkomst de meeting in kan. Soms kan deze mail in de spam belanden.

geen rommel in je trommel

Zoals u weet hebben wij op school op donderdag groente- en fruitdag. Voor de overige eet- en drinkmomenten op school vinden wij het ook belangrijk dat de kinderen zo gezond mogelijk eten.

GGDzhz ontwikkelde de brochure 'Geen rommel in je trommel'.

Deze maand krijgen de kinderen deze brochure mee naar huis. U kunt hiermee als ouder inspiratie opdoen voor een gezonde lunch of pauzehap.

Kinderen die gezond eten en drinken, zitten lekkerder in hun vel, hebben meer energie en kunnen dus beter presteren op school.

boekhandel Tweeërlei

Beste leerlingen, ouders/verzorgers,

Graag stellen wij ons even voor.

Wij zijn Arjan en Jiska Gelderman, ouders van Sira (groep 7) en Eva (groep 4). Samen met hun oma, Ineke Gelderman, runnen wij boekhandel Tweeërlei in Sliedrecht. De boekhandel zal bij velen van u nog onbekend zijn en daarom leek het ons leuk om eens nader kennis te maken.

Boekhandel Tweeërlei bestaat al sinds 2000 in Sliedrecht, toendertijd nog onder de naam antiquariaat Libris. In 2005 is dit Boekhandel en antiquariaat Tweeërlei geworden. De boekhandel is opgericht door (opa) Jan Gelderman. Helaas is hij in feb’21 overleden. Maar we zetten graag zijn werk voort.

Bij boekhandel Tweeërlei vindt u een heel groot assortiment 2e handsboeken en ook nieuwe boeken. Hiernaast verkopen we nog ansichtkaarten. U kunt bij ons terecht als u op zoek bent naar een leuk kinderboek, maar ook vindt u er ontzettend veel verschillende soorten bijbels, theologie, (christelijke) romans, historisch/geschiedkundige boeken, boeken over hobby of creatief bezig zijn. Mocht u evt. naar iets specials opzoek zijn, vragen staat vrij.

Leuk voor de kinderen: ook 2e hands Donald duck strips zijn bij ons verkrijgbaar. (Donald ducks kopen wij in goede staat ook van u in)

Daarnaast nemen wij deel aan de christelijke kinderboekenweek. Dit jaar is het thema: Worden wat je wil. De kinderboekenweek is van 6 - 16 oktober. Een mooi moment om samen met uw kind een paar mooie boeken te komen uitzoeken! Want lezen is tenslotte leuk en ook heel leerzaam!

We hopen u binnenkort in onze winkel te mogen begroeten. U kunt ons vinden aan het Dr. Langeveldplein 10. (Tegenover de muziektent, vlakbij het oude gemeentehuis).

Tot ziens

zending

Schooljaar 2021-2022 ondersteunen wij de Diaconale Adoptie Commissie (DAC) van de Hervormde Gemeente Sliedrecht en Stichting Plan.

Iedere maandagmorgen wordt er in alle groepen geld opgehaald voor de zending. Op dit moment sponsort de school 5 kinderen! De kinderen wonen in Burkina Faso, Haïti, Filipijnen, Guatemala en Egypte. We hebben minimaal € 147,- per maand nodig om deze kinderen te blijven ondersteunen.

Anne de Vriesschool | Nieuwsbrief september 2021