Nieuwsbrief | oktober 2020

Beste ouders/verzorgers,

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Naast de weekbrief die u elke vrijdag via PARRO ontvangt, sturen wij iedere maand een nieuwsbrief met daarin actuele informatie over de school. Op deze wijze willen we er voor zorgen dat u up to date blijft over zaken aangaande de school.

In deze brief kunt o.a. lezen over:

gebedskring

Ook dit jaar komen we bij elkaar om dat wat op school gebeurt bij onze God te brengen. Om een zegen te vragen over de leerkrachten, alle beslissingen die genomen moeten worden, maar ook om te bidden voor dat wat de kinderen bezighoudt en voor dat wat er speelt in de klas. Elke maand bidden we speciaal voor 1 groep. In oktober is dat voor groep 8, november groep 7 en in december voor groep 6.

We zouden het heel fijn vinden om met meerdere ouders te bidden. Ons groepje is heel klein geworden, terwijl het zo mooi is om als ouders samen biddend om de school heen te staan.

We komen elke tweede woensdagochtend van de maand van half negen tot ongeveer kwart over 9 bij elkaar in de ‘dokterskamer’ in school. We verzamelen in de hal, sluit gerust aan. Ook als u vragen heeft of gebedspunten in wilt brengen is dat dan mogelijk. Of spreek Hannelore den Boer (moeder Sara, groep 8) of Heleen Vermeer (moeder Jeroen, groep 8 en Louise, groep 7) even aan.

De volgende data zijn:

  • 14 oktober
  • 11 november
  • 9 december.

HOW2TALK2Kids

De ouderavond How to talk to kids gaat niet door en is voor onbepaalde tijd  opgeschoven i.v.m. de Coronamaatregelen.

kinderboekenweek 2020

De kinderboekenweek is dit jaar anders dan voorgaande jaren. De activiteiten worden vooral met de kinderen gedaan. U kunt daar als ouder helaas niet bij uitgenodigd worden. Via PARRO houden de leerkrachten u op de hoogte van de activiteiten.

Zo is de kinderboekenweek gestart met de boekenmarkten in de klassen en het leesalarm.

zwangerschapsverlof

Juf Tsatsos van groep 6b is met ingang van 1 oktober met zwangerschapsverlof gegaan. Meester Ardon zal haar op maandag en dinsdag komen vervangen.

schoolreis

Het schoolreisje voor dit schooljaar hebben we verplaatst naar het einde van dit schooljaar. Het zou mooi zijn als we dan weer gewoon op schoolreis kunnen gaan met de kinderen!

Heeft u de schoolreisfactuur van vorig jaar voldaan, dan ontvangt u dit jaar uiteraard geen nieuwe factuur.

nieuwe website

De website is vernieuwd. Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op de website. 

Op de site vindt u alle informatie over de school. Bij de groepen krijgt u nu de informatie te zien die belangrijk zijn voor die groepen. De schoolgids staat ook op onze website.

website

continurooster

Voor de zomervakantie heeft u een verzoek van de MR gehad om een korte enquête over het continurooster in te vullen. U krijgt van de MR voor de herfstvakantie nog bericht over de uitslag van de gehouden enquête.

gezonde lunch

Op maandag, dinsdag en donderdag eten alle kinderen i.v.m. het continurooster op school. We willen u vragen om hiervoor een gezonde lunch mee te geven !

coronamaatregelen

De coronamaatregelen zoals we deze op school hanteren blijven van kracht. Het continurooster en de verschillende aanvangstijden voor de onderbouw en bovenbouw blijven we toepassen.

We hebben als bijlage de nieuwe beslisboom bijgevoegd, zodat u goed kunt kijken wanneer uw kind wel of niet naar school kan gaan.

Beslisboom

Activiteiten SOJS

CAJON WORKSHOP
De cajon komt oorspronkelijk uit Peru en is de meest populaire drumkist. Leer in 6 weken om zelf ritmes te spelen, maar ook in combinatie met anderen! Vanaf 30 september wordt 6 weken lang iedere woensdag van 15.30 - 16.15 uur deze workshop gegeven door een ervaren docent in het poppodium Elektra. Kosten voor deze gehele workshop is €12,-.

Ben je tussen de 8 en 14 jaar en lijkt het je leuk om muziek te leren maken op de cajon? Geef je dan snel op door een mail te sturen met je naam, leeftijd en telefoonnummer naar michael@sojs.nl

WEEK TEGEN EENZAAMHEID
Zo organiseert Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht op dinsdag 6 oktober een activiteit voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Tijdens deze activiteit gaan kinderen heerlijke koekjes maken die ze vervolgens mee nemen en kunnen uitdelen aan iemand die ze extra in het zonnetje willen zetten.

De activiteit vindt plaats in het eetcafé van Elektra van 15.30  - 17.00 uur. Deelname is gratis, maar wil je meedoen, stuur even een mail naar michael@sojs.nl.

HERFST KNUTSELWORKSHOP
Tussen iedere schoolvakantie vindt er in het eetcafé van Elektra een workshop plaats van 4 weken waarin de creativiteit van kinderen naar boven wordt gehaald.

Ben je tussen de 6 en 9 jaar en hou je van creatief bezig zijn, dan zijn deze workshops echt iets voor jou! Iedere workshop wordt gegeven op de donderdag van 15.30 - 17.00 uur en kost €12,-. De workshop planning ziet er als volgt uit:

In deze herfst knutselworkshop maak je in 4 weken schitterende knutselwerkjes in het thema herfst. Lijkt dit je wat? Geef je snel op via mark@sojs.nl.

KOOKWORKSHOP
Leer in deze workshop heerlijk koken! Deze workshop duurt 5 donderdagen, waarvan de 5e donderdag een echt 'kerstdiner' wordt die we zelf gaan bereiden!

Ben je tussen de 6 en 12 jaar en vindt je het leuk om te koken, geef je dan snel op via mark@sojs.nl.

HERFSTVAKANTIE Activiteiten SOJS

MAANDAG 19 OKTOBER - KINDERBINGO
Hou je van spelletjes spelen waarbij je zelfs mooie prijsjes kunt winnen? Dan is deze activiteit iets voor jou! De kinder bingo wordt gehouden in Elektra en begint om 10.00 uur en eindigt om 12.00 uur. Ben je tussen de 6 en 12 jaar en wil je je geluk beproeven geef je dan snel op door een mail te sturen naar mark@sojs.nl. Kosten voor deze activiteit zijn €2,-.

DINSDAG 20 OKTOBER - IBIZA ARMBANDJES
Ook al is het geen zomer meer, het blijft leuk om mooie armbandjes voor jezelf of iemand anders te maken! Leer bij deze workshop hoe je met steentjes, kraaltjes en nog veel meer materialen je een mooi armbandje maak! Ben je tussen de 10 en 14 jaar en wil je jezelf of iemand anders verwennen met een mooi armbandje geef je dan op door een mail te sturen met je naam en leeftijd naar michael@sojs.nl. Kosten voor deze activiteit zijn €3,- en vind plaats van 10.00 - 12.00 uur in het eetcafé van Elektra.

DINSDAG 20 OKTOBER - HERFSTTAFEL
Voor de jongere kinderen is er deze toffe knutselactiviteit! Kinderen tussen de 6 en 9 jaar gaan aan de slag met foamklei, en natuurlijke materialen om hun eigen herfsttafel te maken. Deze activiteit wordt aangeboden in het eetcafé van Elektra van 13.00 - 14.30 uur en voor €3,- ben je er al bij! Stuur een mail met je naam en leeftijd naar michael@sojs.nl.

DONDERDAG 22 OKTOBER - DRIJF-IN BIOSCOOP
Kom gezellig naar de drijf-in Bioscoop in zwembad de Lockhorst! Neem je eigen luchtbed mee en geniet op het water van een super toffe film! De film die afgespeeld wordt is ‘Spionnen Geheimen’! Deze activiteit is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Wel moeten de kinderen een zwemdiploma hebben! De film begint om 18.00 uur, maar vanaf 17.30 uur mag je naar binnen om je luchtbed op te blazen en een plekje te zoeken in het bad! De film duurt tot 19.30 uur, waarna er nog vrij gezwommen mag worden. Het zwembad sluit om 22.00 uur. Kosten voor deze activiteit zijn €4,-. Opgeven kan door naam en leeftijd te mailen naar michael@sojs.nl.

LIED van de maand

De Heer is mijn herder

Psalm 23. De psalm van vertrouwen op God, die als een herder voor je zorgt. Prachtig liedje!

ZENDING

Schooljaar 2020-2021 ondersteunen wij de Diaconale Adoptie Commissie (DAC) van de Hervormde Gemeente Sliedrecht en Stichting Plan.  

In de maand september is er € 220,03 opgehaald.

Anne de Vriesschool | Nieuwsbrief oktober 2020