Logo Anne de Vriesschool
Nieuwsbrief
oktober 2023
Gedicht  1023 3

Beste ouders/verzorgers,

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Naast de weekbrief die u elke vrijdag via PARRO ontvangt, sturen wij iedere maand een nieuwsbrief met daarin actuele informatie over de school. Op deze wijze willen we er voor zorgen dat u up to date blijft over zaken aangaande de school.

In deze brief kunt o.a. lezen over:

Gezonde lunch
Gezonde lunch

Begin dit schooljaar heeft u wederom de brochure 'Trommel zonder rommel' ontvangen. Hierin staan praktische tips m.b.t. een gezonde variatie van lunches en pauzehapjes.

Als school leggen wij geen verplichtingen of beperkingen op w.b.t. de lunch; dit is immers  de verantwoordelijkheid u als ouders. Houd u er wel rekening mee dat het voor kan komen dat de overblijfmedewerker van kinderen vraagt eerst het gezonde uit de trommel op te eten en er indien nodig (in uitzonderlijke gevallen) een grens is aan de hoeveelheid snoep die we op school op laten eten.

Wel willen wij bij u het belang van een gezonde lunch en/of pauzehap graag onder de aandacht brengen. Deze bevat bij voorkeur geen snoep, maar een klein snoepje af en toe begrijpen we wel 🙂. Wat kinderen eten heeft nu eenmaal ook invloed op hoe kinderen zich voelen, een stabiele suikerspiegel en op hun concentratie  en dus ook  op de leerprestaties.

Wilt u de brochure nog eens bekijken dan kunt u hem hier downloaden.

Brochure 'Trommel zonder rommel'

Telefoons en Smartwatches

Telefoons mogen in de school niet worden gebruikt. Deze staan uit (geluid) en worden ingeleverd bij de leerkracht tot na schooltijd.

Smartwatches zijn ook in opkomst. Omdat kinderen daarmee ook bellen en appjes ontvangen (zorgt voor afleiding), vragen we ook die af te doen en in te leveren bij de leerkracht tot na schooltijd. 

Kwink

Op school zijn we weer vliegend van start gegaan. Het is belangrijk om goed met elkaar te beginnen. En dat goed betekent: een groep waarin kinderen voor elkaar opkomen, het beste in elkaar naar boven halen en gewoon aardig zijn voor elkaar. Alleen dan kunnen ze zich veilig voelen en optimaal presteren. Een sterke, gezellige groep komt niet uit de lucht vallen. Daar werken we met zijn allen hard aan. We laten ons daarbij ondersteunen door de methode Kwink voor sociaal-emotioneel leren.

Komende weken komen de volgende onderwerpen in de lessen aan bod:

 • een veilige groep
 • het emotiewiel
 • boosheid
 • feedback ontvangen.

Ook thuis kunt u met deze onderwerpen aan de slag door gebruik te maken van de koelkastposter. 

Koelkastposter
Kwink KKP nr1
Oudermagazine

Mocht u meer willen weten over Kwink en sociaal-emotioneel leren, dan is er ook een digitaal oudermagazine beschikbaar. Hierin leest u ook hoe u thuis een bijdrage kunt leveren aan sociaal-emotioneel leren

Nieuwe rapporten

Afgelopen jaar hebben we ons georiënteerd op een nieuwe vorm van rapporten, die we beter vinden passen bij ons onderwijs en hoe wij de leerlingen zien. We hopen de kinderen in februari zo’n nieuw rapport mee te kunnen geven.

Extra vrije dagen

Noteer alvast in uw agenda!

 • Maandag 13 november
  Studiedag, alle kinderen zijn dan vrij. 
 • Dinsdag 21 mei 2024
  De dinsdag na pinksteren, alle kinderen zijn dan vrij.
Kinderbijbelfeest Sliedrecht
KinderBijbelfeest Sliedrecht

Zit je in groep 1 t/m 5? Reserveer woensdag18 en donderdag 19 oktober!!! Deze herfstvakantie zijn kinderen van groep 1 t/m 5  op 18 en 19 oktober van harte welkom in de Maranatha Kerk in Sliedrecht.

Samen zingen, luisteren en knutselen rondom het thema 'Tel maar mee'. Met op 19 oktober in de avond een voorstelling door Matthijs Vlaardingerbroek.

Klik voor meer informatie op onderstaande flyer!

Kinderbijbelfeest 1
Korfbalfeest
Korfbalfeest SKC Merwede/Multiplaat

Korfbalvereniging SKC Merwede/Multiplaat organiseert voor alle basisschoolkinderen in Sliedrecht een heel leuk sportief evenement.

Na het grote succes in 2019 keert Het Korfbalfeest terug op zaterdag 21 oktober van 10.00 tot 12.00 op de korfbalvelden aan de Thorbeckelaan. Op het korfbalveld zal er groots uitgepakt worden. Met springkussens, diverse korfbal en mikspelletjes en er wordt voor een hapje en een drankje gezorgd.
 
Merwede/Multiplaat wilt de graag spelenderwijs kinderen kennis laten maken met de korfbalsport en met de bruisende vereniging.

Aanmelden kan via het online formulier. Voor vragen kunt u ons altijd mailen.

Wij hopen zaterdag 21 oktober zoveel mogelijk enthousiaste kinderen op ons veld te zien! 

Poster Korfbalfeest

Mannaclub

De Hervormde Gemeente Sliedrecht en de CJV organiseren voor kinderen van groep 3 t/m 8 de Mannaclub.

De Mannaclubs organiseren clubs en activiteiten voor kinderen. Er zijn 3 clubs verdeeld in de leeftijdscategorieën: groep 3/4 (6-7 jr) op donderdag, groep 5/6 (8-9 jr) op woensdag en groep 7/8 (10-11 jr) op dinsdag. De clubavonden vinden om de week plaats in het CJMV-gebouw aan de Stationsweg. Op de clubs wordt er lekker geknutseld, spellen gedaan, Bijbelverhalen verwerkt, gezongen en gezellig gekletst. Er zijn ook een paar superleuke activiteiten op zaterdagen, zoals bijvoorbeeld een filmavond en de seizoensafsluiting.

Je hoeft niet op een club te zitten om aan de activiteiten mee te doen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anneke Pronk.

Mannaclub

Dankdag Kinderdiensten

Hieronder volgt een overzicht van de Dankdag Kinderdiensten op woensdag 1 november a.s. Georganiseerd door diverse gemeenten uit Sliedrecht.

Hervormde Gemeente wijk 1 en 2 (Grote Kerk)

Kerkbuurt 131 - Sliedrecht
Aanvang 14.30 uur
Voorganger: Ds. M.H. Vastenhout
Thema: “Dankbaar delen”

De kerkband van de wijkgemeenten zal medewerking verlenen aan de dienst.

Hervormde Gemeente wijk 3 en 4 (Maranathakerk)

Lijsterweg 2 - Sliedrecht
Aanvang 14.30 uur
Voorganger: Ds. P.D. Teeuw
Thema: “Dankbaar delen”

Nederlands Gereformeerde Kerk het Anker

Jacob Catsstraat 6 - Sliedrecht
Aanvang 14.30 uur
Voorgangers: G. van Dijk en A.L. Veerman
Thema: “Kom je op mijn feestje?”

Zending

In de maand september is er € 247,75 opgehaald. Hartelijk dank voor uw bijdrage!

Schooljaar 2023-2024 ondersteunen wij de Diaconale Adoptie Commissie (DAC) van de Hervormde Gemeente Sliedrecht en Stichting Plan.

Als Anne de Vriesschool sponsoren wij meerdere kinderen: Judnet Dorelus uit Haïti, Marian-Raquel Meza Avendano uit Bolivia, Sabbir Hossen uit Bangladesh, Sindy Noel uit Haïti en Kazchieca Gers Melegrito uit de Filipijnen.

Elke maandag mogen de kinderen geld meenemen voor hen. Fijn dat we op deze manier voor deze kinderen kunnen zorgen.

Anne de Vriesschool | Nieuwsbrief oktober 2023