Nieuwsbrief | oktober 2021

Beste ouders/verzorgers,

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Naast de weekbrief die u elke vrijdag via PARRO ontvangt, sturen wij iedere maand een nieuwsbrief met daarin actuele informatie over de school. Op deze wijze willen we er voor zorgen dat u up to date blijft over zaken aangaande de school.

In deze brief kunt o.a. lezen over:

kinderboekenweek 'worden wat je wil'

Gedurende deze twee weken, die deze keer in het teken staan van beroepen, zullen er op school tal van (voor-)lees activiteiten worden aangeboden. Lees hieronder meer! 

OPENING VAN DE KINDERBOEKENWEEK
Maandag 4 oktober hebben we een feestelijke opening gehad: de kinderen mochten deze dag verkleed in de kleren van een bepaald beroep naar school komen. Denk aan bakker/kok, agent, dokter, brandweer, timmerman, winkelbediende, kapper enz.

KLEEDJESMARKT
Woensdag 6 oktober was er weer de jaarlijkse kleedjesboekenmarkt. Het was een groot succes, heel veel ouders en kinderen hebben de markt bezocht!

ACTIE RED EEN KIND

Ook dit jaar willen wij ons graag inzetten voor de spaaractie Red een kind. Hiermee kunnen we kinderen in armoede helpen en sparen we voor gratis boeken. Het is dus een win-win actie; 10% van de totale schoolopbrengst mag besteed worden aan nieuwe boeken die we zelf mogen uitkiezen en 90% gaat naar Red een kind.

HOE WERKT HET?
Ieder kind in elke klas krijgt een spaarkaart. Een volle spaarkaart is 25 euro waard, elk figuur staat symbool voor een beroep en is 1 euro waard.

Sparen kan zowel met contant geld als digitaal via de QR-code op de envelop. Familie, vrienden, kennissen, buren en kerkleden worden gevraagd om te sponsoren.

SPAARKAART VOL?
Dan worden ze opgehangen aan een slinger in de klas. Kinderen mogen natuurlijk zoveel spaarkaarten volmaken als ze willen.

(VOOR-)LEESALARM
Deze weken zullen de speciale uitgaven van de kinderboekenweek Oppasser voor een dag (onderbouw), Dokter Domoor (middenbouw) en De geheime operatie (bovenbouw) voorgelezen worden in de klassen en zal er dagelijks een (voor-)leesalarm klinken in de school. Op dat moment stopt iedereen met waar hij/zij mee bezig is en wordt er (voor-)gelezen! Ook worden er aan verschillende vormen van boekpromotie gedaan, gaan er kinderen theaterlezen en worden er in de groepen voorleeswedstrijden gehouden.

De kinderboekenweekcommissie

webinar
mijn kind online: als dat maar goed gaat

Volg vanaf je eigen bank deze voorstelling vol met herkenbare en informatieve sketches en sprekers over hoe kinderen (8 t/m 12) online actief zijn en hoe je als ouder een oogje in het zeil kunt houden. Live interactie is mogelijk via de chat.

Dinsdag 12 oktober
20.00 - 21.15 uur
Voor ouders met kinderen van 8 - 12 jaar

Meld je aan via de QR-code:

Dit webinar is een smenwerking tussen:

webinar how2talk2kids, 1 november a.s.

Deze ouderavond is vorig jaar niet doorgegaan in verband met de toen geldende caronaregels. We willen de ouderavond deze keer toch door laten gaan, maar dan digitaal.

MAANDAG 1 november 2021
online inloop: 19.45 uur

start: 20.00 - 21.30 uur

Waar gaat deze ouderavond over?

Effectief communiceren met kinderen

How2talk2kids geeft communicatietrainingen en workshops voor ouders, opvoeders en professionals. Dit doen zij met enthousiaste trainers die je inspireren, motiveren, laten lachen en inzicht in jezelf geven. How2talk2kids is gebaseerd op een andere manier van praten met, en luisteren naar kinderen. De methode reikt praktische handvatten aan voor betere communicatie, waardoor de relatie verdiept en zowel ouders als kinderen meer zelfvertrouwen krijgen. 

Tijdens de themabijeenkomst wordt de eerste bouwsteen van de methode behandeld: omgaan met gevoelens. Dit is het fundament van de methode en een echte eyeopener. Er wordt gewerkt met inlevingsoefeningen, reflectieoefeningen en praktijkopdrachten. Zo wordt je bewust van jouw manier van communiceren en de effecten daarvan.
 
Het filmpje in onderstaande link zal in 4 minuten tijd meer duidelijkheid geven over de opbouw van de methode “How 2 Talk 2 Kids.

De webinar start met een online inloop om 19.45 uur. We starten vervolgens om 20.00 uur en eindigen om 21.30 uur. Daarna is er tijd voor vragen.

Er is plek voor 100 deelnemers. Hieronder staat de registratielink waarmee u zich kunt aanmelden. Na het invullen van naam en mailadres, ontvangt u automatisch een ZOOMlink waarmee u op de avond van de themabijeenkomst de meeting in kan. Soms kan deze mail in de spam belanden. Graag aanmelden voor maandag 25 oktober.

talentmiddagen

Na de herfstvakantie zullen onze bovenbouwleerlingen ook op vrijdagmiddag naar school gaan.

Deze middagen willen we creatief met de kinderen aan de slag! We organiseren talentmiddagen. Er worden diverse workshops door de leerkrachten georganiseerd. Deze zullen worden gegeven aan de klas zelf, maar ook een aantal middagen groepsdoorbroken. Alle leerlingen uit groep 5 t/m 8 krijgen de mogelijkheid zich in te schrijven voor een workshop naar keuze. U wordt hier per locatie nader over geinformeerd. 

dankdag - woensdag 3 november

Woensdag 3 november is het Dankdag. Er zullen in verschillende kerken Kinderdankdagdiensten worden gehouden. Hieronder ziet u een overzicht van de Kinderdankdagdiensten op 3 november a.s.

HERVORMDE GEMEENTE
Hervormde Gemeente wijk 1 en 2 - Grote Kerk
Kerkbuurt 131 - Sliedrecht
Aanvang 14.30 uur
Voorganger: Ds. M.H. Vastenhout
Thema: “Dankend doorgaan”

Hervormde Gemeente wijk 3 en 4 - Maranathakerk
Lijsterweg 2 - Sliedrecht
Aanvang 14.30 uur
Voorganger: Ds. P.D. Teeuw
Thema: “Dankend doorgaan”
Kinderkoor Laudate Deum zal tijdens deze dienst optreden.

GEREFORMEERDE KERK
Nederlands Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde Kerk
Middeldiepstraat/Hoek Oranjestraat - Sliedrecht
Aanvang 14.30 uur
Voorganger: Ds. G. van Dijk
Thema: “Welkom thuis”

Gebedskring deltalaan

Ook dit jaar willen we weer met ouders bij elkaar komen om te danken en te bidden voor dat wat op school gebeurt. Wat is het mooi om als ouders samen biddend om de leerkrachten en kinderen heen te staan.

We komen iedere maand op de eerste woensdag van de maand ongeveer drie kwartier bij elkaar. We verzamelen om half negen in de hal van school. De resterende data voor 2021 zijn:

  • 3 november
  • 1 december

We hopen u te ontmoeten.

Namens de gebedskring,
Heleen Vermeer (moeder Louise, groep 8b)

zending

Schooljaar 2021-2022 ondersteunen wij de Diaconale Adoptie Commissie (DAC) van de Hervormde Gemeente Sliedrecht en Stichting Plan.

Iedere maandagmorgen wordt er in alle groepen geld opgehaald voor de zending. Op dit moment sponsort de school 5 kinderen! De kinderen wonen in Burkina Faso, Haïti, Filipijnen, Guatemala en Egypte. We hebben minimaal € 147,- per maand nodig om deze kinderen te blijven ondersteunen.

In de maand september is er € 372,70 opgehaald.

Anne de Vriesschool | Nieuwsbrief oktober 2021