Nieuwsbrief | mei 2023

Overlijden

Overlijden ouder van één van onze leerlingen

In de meivakantie bereikte ons het droevige bericht van het overlijden van een ouder van school.

De vader van Dimitri Vogel, locatie Baanhoek West, is op maandag 24 april overleden. We wensen Dimitri, zijn zus Isis en zijn moeder Ramona veel sterkte en Gods zegen toe met het dragen van dit verlies.

Beste ouders/verzorgers,

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief voor de maand mei.

Naast de weekbrief die u elke vrijdag via PARRO ontvangt, sturen wij iedere maand een nieuwsbrief met daarin actuele informatie over de school. Op deze wijze willen we er voor zorgen dat u up to date blijft over zaken aangaande de school.

In deze brief kunt o.a. lezen over:

schoolreis

U krijgt nog verdere informatie over de schoolreizen van groep 1 tot en met 7.

BHW
De datum van het schoolreisje van de groepen 3 tot en met 7 van de Baanhoek West is gewijzigd. Leest u daarvoor de parroberichten van deze groepen goed door.

Sportdag 2023

sportdag

De sportdag van woensdag 31 mei a.s. gaat niet door. Maar we hebben gelukkig een alternatieve sportdag kunnen organiseren.

Dankzij de atletiekvereniging Passaat uit papendrecht. U krijgt daar nog verder bericht over.

Logo AV Passaat

Groep 5 tot en met 8 hebben gewoon een sportdag, groep 1 tot en met 4 zijn vrij.

inspectie bezoek

Schoolbesturen worden eens per ongeveer 4 jaar bezocht door de onderwijsinspectie. In april zijn ze bij het college van bestuur van onze stichting SCOPS geweest, Jannes Berghout. Dat was een positief bezoek.

Nu zullen zij 3 dagen uittrekken om de scholen van onze stichting te bezoeken. Op maandag 5 juni heten wij de onderwijsinspectie van harte welkom op onze school. We kijken ernaar uit om hen te kunnen laten zien wat wij als Anne de Vriesschool allemaal doen met elkaar, waar we trots op zijn en waar we aan het doorontwikkelen zijn. Want wij zijn trots op ons onderwijs, ons team en zeker ook onze leerlingen!

TENTOONSTELLING GROEP 5 T/M 8
THEMA AARDRIJKSKUNDE

Op beide locaties hebben we het thema aardrijkskunde afgesloten met een geslaagde tentoonstelling.

De leerlingen konden vol trots aan u en andere familieleden presenteren wat zij hebben geleerd en gemaakt. Wij danken u allemaal hartelijk voor de getoonde belangstelling, het waren geslaagde avonden!

Voor foto's: zie onze socialmedia pagina's op facebook en instagram.

BHW

DELTA

regiofinale schoolvoetbal

De meiden uit groep 8 hebben tijdens het schoolvoetbaltoernooi de finale gewonnen. Op 17 mei mogen zij door naar de regio finale in Hendrik Ido Ambacht.

Trots op onze meiden, wij wensen ze heel veel succes en sportiviteit toe deze middag. Via onze social media kanalen zullen we u op de hoogte houden of ze doorgaan naar de landelijke finale...

Schoolvoetbal 2 finale

ADOPTIE MONUMENT
MERWEDEGIJZELAARS

Op woensdagmorgen zal de Anne de Vriesschool met groep 6b als eerste school in Sliedrecht het monument van de Merwedegijzelaars adopteren aan de Adriaan Volkersingel.

Het doel van de adoptie is leerlingen vertrouwd te maken met het verhaal van de Merwederazzia en hen te leren begrijpen welke dilemma’s er in een oorlog kunnen spelen. Leerlingen geven we zo meer inzicht in de wezenlijke waarden van het begrip vrijheid, en in de historische en hedendaagse ontwikkelingen, die een bedreiging vormen voor de fundamentele waarden van ons democratische systeem.

Ga voor meer informatie naar onderstaande pagina op Sliedrecht24.

Monument Merwedegijzelaars HvdA 24092020

lege flessenactie voor tanzania

Wie helpt mee lege flessen te sparen voor Tanzania?

Veel van jullie kennen Jolisa Munna Mnyughu wel (groep 8 Deltalaan) en weten dat haar vader uit Tanzania komt. Komende zomer hoopt ze met haar vader, broer en zus en het gezin van overblijf juf Wijnie van Kempen, Willianne en Matthijs (groep 7 en 4 Deltalaan) 3 weken naar Tanzania te gaan. Niet alleen om haar oma en familie te bezoeken maar ook daar op school weer spulletjes uit te delen aan de kinderen. Ook willen we de vloeren van de klaslokalen netjes glad maken zodat de tafels recht blijven staan.

Daar is geld voor nodig en jullie kunnen daarbij helpen!! Breng je lege flessen mee naar school en doe ze in de bak bij de ingang van school. Je mag  ze ook brengen bij de familie van Kempen, Groenenweer 43, daar staat een krat bij de voordeur waar de flessen in mogen.

Heb je geen flessen maar wil je wel iets geven, giften zijn ook welkom, neem dan even contact op met Wijnie van Kempen.

We hopen dat we heel veel kinderen daar blij kunnen maken en namens de kinderen uit Tanzania zeggen we:

Foto Tanzania

rennen voor gerechtigheid

Ik ga de uitdaging aan!

Heee leuke jij!

Nooit gedacht dat ik dit ooit nog zou zeggen, maar: in november van dit jaar ga ik een halve marathon lopen voor Open Doors in Marokko.

Zelf nog wennende aan het sportieve aspect van het avontuur, maar al vol goede moed startende met de voorbereidingen, is mijn hoofd al volop aan het brainstormen hoe die €10.000,- bij elkaar te verzamelen. En mij, maar vooral mijn God kennende, gaan we natuurlijk voor meer dan de € 10.000,-

open doors

Het geld wordt besteed aan het werk van Open Doors. Ik ben enthousiast over het werk van de stichting, omdat zij voorzien in de noden van mijn broers en zussen wereldwijd die niet openlijk voor hun geloof in Jezus uit kunnen komen en vervolgd worden als men erachter komt.
Naast het voorzien in de praktische noden, deelt Open Doors ook in bemoedigende woorden en geestelijke zorg. Zegenen, zodat anderen weer tot zegen kunnen zijn. 

Sta jij met mij in de strijd tegen onrecht & wil je me aanmoedigen in mijn transformatie tot sportheld?Scan de code en doneer éénmalig, óf … geef maandelijks een bedrag aan Open Doors. Door het toezeggen van een klein bedrag gaat mijn teller al met €250, €500 of €750 omhoog. Je kunt maandelijks doneren door wederom de code te scannen, naar beneden te scrollen op de pagina en het bedrag te kiezen dat je maandelijks wilt geven. Geef met vreugde & vergeet niet om mijn naam in te vullen. Thanks a lot! 

Amber Steijger

QR Amber

Kalender komende periode

 • 16-05-23
  Schoolreis groep 1 t/m 7 - DELTA
 • 23-05-23
  Schoolreis groep 1 t/m 7 - BHW
 • 18-05-23 en 19-05-23
  Hemelvaartvakantie
 • 29-05-23
  Tweede pinksterdag
 • 31-05-23
  Alternatieve sportdag
 • 07-06-23
  Beachvolleybal
 • 21-06-23
  Zomerfeest

zending

In de maand april is er € 98,50 opgehaald. Hartelijk dank voor uw bijdrage!

Schooljaar 2022-2023 ondersteunen wij de Diaconale Adoptie Commissie (DAC) van de Hervormde Gemeente Sliedrecht en Stichting Plan.

Als Anne de Vriesschool sponsoren wij meerdere kinderen: Judnet Dorelus uit Haïti, Marian-Raquel Meza Avendano uit Bolivia, Sabbir uit Bangladesh, Sindy Noel uit Haïti en Danna Sofia Rojas Rodriguez uit Colombia.

Elke maandag mogen de kinderen geld meenemen voor hen. Fijn dat we op deze manier voor deze kinderen kunnen zorgen.

Anne de Vriesschool | Nieuwsbrief mei 2023