Logo Anne de Vriesschool

Nieuwsbrief

juni/juli 2024

Gedicht NB juni-juli 2024

Beste ouders/verzorgers,

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief voor de maanden juni en juli.

Momenteel zijn we druk met het afronden van schooljaar 2023 - 2024. Een schooljaar waarin we als team bezig zijn geweest met het door ontwikkelen van ons thematisch onderwijs in de groepen 1 t/m 8 en het afronden van de nieuwe rapporten.

We hebben ook veel gedaan omtrent leesbevorderingsactiviteiten. Het hoogtepunt hiervan is het realiseren van een mooie schoolbibliotheek op beide locaties, goed gevuld met een volledig nieuwe collectie!

Daarnaast hebben we dit jaar het nieuwe schoolplan voor de komende vier jaar geschreven. Hierin hebben wij onszelf als schoolteam verschillende doelen gesteld waaraan we de komende vier jaar gaan werken. Te denken valt aan doelen binnen de thema’s basisvaardigheden (rekenen, taal, burgerschap, digitale geletterdheid), eigenaarschap en vakmanschap en thematisch onderwijs; belevend leren met hoofd, hart en handen!

De voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar zijn in volle gang. We gaan er ook komend jaar een inspirerend en leerzaam schooljaar van maken, met de Bijbel als uitgangspunt en waarbij we ons motto ‘ieder uniek, niemand volmaakt, samen compleet’ centraal stellen.

In deze nieuwsbrief delen we met u alvast de formatie en kunt u o.a. lezen over:

Formatie 2024-2025
Formatie 2024 - 2025

De formatie voor komend schooljaar 2024 - 2025 is als volgt:

Locatie Deltalaan

Groep

1a

2a

3a

4a

5a/6a

6a/7a

8a

Leerkracht

Juf Jolijn
Juf Lizette

Juf Carola

Juf Jacqueline
Juf Veerle

Juf Nathalie
Juf Maureen

Juf Donna
Juf Annamarie

Juf Eva
Juf Anne

Juf Heidi
Juf Carine

Locatie Baanhoek-West

Groep

1b

2b

3b

4b

4c

5b

6b

7b

8b

Leerkracht

Juf AnneMarie

Juf Desiree
Juf Julia

Juf Jolanda
Juf Marijke

Juf Martha Louise
Juf Karla

Meester Serge
Juf Azizi

Juf Krista
Juf Margo

Juf Rachel 
Juf Marit

Juf Leontien 
Meester Serge

Juf Famke

Ouderschapsverlof

Juf Dirma neemt haar ouderschapsverlof op tot aan de kerstvakantie. Daarna zal zij weer terug komen op locatie Deltalaan, in groep 4a. 

Wisseling van locatie

Juf Rachel zal volgend schooljaar werkzaam zijn op locatie Baanhoek-West i.p.v. locatie Deltalaan.

Jubileum

Juf Jacqueline Advocaat (Deltalaan) zit op 10 juli 25 jaar in het onderwijs! Dat gaan we die dag als school met haar vieren.  Wij zijn ontzettend trots dat deze fantastische juf al zo lang bij ons werkt, en hopen dat zij dat ook nog vele jaren zal blijven doen.  Haar warme en betrokken inzet voor de leerlingen, haar positieve en enthousiaste uitstraling, is iets wat we als school ontzettend in haar waarderen!

Pensioen

We nemen ook afscheid van juf Rika de Rover. Juf Rika werkt al 45 jaar in het onderwijs, waarvan bijna 30 jaar bij ons! Zij gaat genieten van een welverdiend pensioen! 

Rika

De laatste jaren heeft juf Rika zich, naast haar werk voor de klas, vooral ingezet voor woordenschatondersteuning en de bevordering van het leesonderwijs, de boekpromotie activiteiten organiseerde zij in alle groepen op beide locaties. Wij gaan in juf Rika een ontzettend warme, betrokken en lieve juf missen! Leerlingen die bij juf Rika in de klas hebben gezeten, weten dat zij als geen ander een veilig en prettig leerklimaat wist te realiseren in haar groepen.

Rika ‘viert’ haar afscheid klein, samen met haar leerlingen. Natuurlijk vindt zij het leuk als u haar nog persoonlijk de hand wil komen schudden. Dit kan op haar laatste werkdagen. Op woensdag 10 juli (Baanhoek-West) en donderdag 11 juli (Deltalaan) zal juf Rika om 11.45 uur met de leerlingen mee naar buiten lopen. U kunt haar daar tussen 11.45 en 12.00 uur gedag zeggen.

Bedankt
Afscheid personeel

Aan het einde van dit schooljaar nemen we afscheid van juf Dana van Iperen, momenteel werkzaam in groep 8a locatie Deltalaan. Zij zal voortaan werkzaam zijn als docent wiskunde op CGS de Lage Waard.

Op locatie Baanhoek nemen we afscheid van onderwijsassistenten Jolanda Bons en Sharon van Wijgerden. 

Wij danken hen alle drie hartelijk voor hun bijdrage aan ons onderwijs de afgelopen jaren en wensen hen alle goeds in hun nieuwe loopbaanperiode. 

Dodenherdenking
Dodenherdenking

Op zaterdag 4 mei hebben een aantal kinderen van groep 7b meegelopen in de stille tocht en een roos gelegd bij het monument op de stationsweg.

Dodenherdenking Dodenherdenking
Schoolatletiekdag
Schoolatletiekdag Passaat

Vrijdag 10 mei was er de schoolatletiekdag van AV Passaat. Een aantal toppers van de Anne de Vriesschool hebben daar aan meegedaan.

Uit groep 3 hebben Isabella de Keizer, Nova de Pender en Dana Wittekoek meegedaan. Nova behaalde een 4e plaats. Groep 5 was vertegenwoordigd door Baltus Ulden en Tyago Hoogesteger. Van groep 6 waren Tessa Wiersma en Jasmijn de Keizer die meededen. Tessa behaalde een 3e plaats. Uit groep 7 deed Kyan Hoogesteger mee en uit groep 8 waren dat Sofie Wiersma en Sophie den Ottelander. Sofie behaalde een 2e plaats.

Schooljaarrecptie
Nieuwschooljaarreceptie

Op vrijdagmiddag 23 augustus is er weer de jaarlijks terugkerende nieuwschooljaarreceptie.

Alle kinderen met hun ouders kunnen dan op school komen kijken wat hun plekje/lokaal wordt in het nieuwe schooljaar en kennismaken met de nieuwe juf/meester.

U bent van harte uitgenodigd om tussen 14.00 en 14.45 uur op school te komen kijken.

Vakantierooster
Kwink

De laatste periode van het schooljaar is van start gegaan. Ook in deze laatste weken hebben wij aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van uw zoon of dochter. In deze lessen komen de volgende onderwerpen aan bod: helpende gedachten, kijken hoe een ander zich voelt, het ontdekken van verschillende meningen en terugblikken op het schooljaar. Ook thuis kunt u deze onderwerpen bespreken door gebruik te maken van de koelkastposter. 

Kwink Koelkastposter 2023 2024 nr4
Café voor elkaar

Tegenwoordig moeten we als ouders alle ballen in de lucht houden. Herken jij dat ook? 

In Café voor elkaar gaan we hierover met elkaar in gesprek. Donderdag 27 juni van 19.00 tot 20.30 uur. Klik voor meer info op onderstaande flyer.

Café voor elkaar
Kalender
 • 26-06-2024
  Musical groep 8 Deltalaan
 • 27-06-2024
  Musical groep 8 Baanhoek-West
 • 03-07-2024
  Zomerfeest
 • 11-07-2024
  Start zomervakantie (vanaf 11.45 uur)
Zending

In de maand mei is er € 169,55 opgehaald. Hartelijk dank voor uw bijdrage!

Schooljaar 2023-2024 ondersteunen wij de Diaconale Adoptie Commissie (DAC) van de Hervormde Gemeente Sliedrecht en Stichting Plan.

Als Anne de Vriesschool sponsoren wij meerdere kinderen: Judnet Dorelus uit Haïti, Marian-Raquel Meza Avendano uit Bolivia, Sabbir Hossen uit Bangladesh, Sindy Noel uit Haïti en Kazchieca Gers Melegrito uit de Filipijnen.

Elke maandag mogen de kinderen geld meenemen voor hen. Fijn dat we op deze manier voor deze kinderen kunnen zorgen.

Anne de Vriesschool | Nieuwsbrief juni/juli 2024