Logo Anne de Vriesschool

Nieuwsbrief

februari 2024

Beste ouders/verzorgers,

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief voor de maand februari.

Naast de weekbrief die u elke vrijdag via PARRO ontvangt, sturen wij iedere maand een nieuwsbrief met daarin actuele informatie over de school. Op deze wijze willen we er voor zorgen dat u up to date blijft over zaken aangaande de school.

In deze brief kunt o.a. lezen over:

Patatfeest!!!

Om alle kinderen te bedanken voor hun inzet tijdens de batterijen battle organiseren we op donderdag 15 februari schoolbreed een patatfeest. De kinderen hoeven geen lunch mee te nemen, wel een bordje.

Schoolreis

Op donderdag 16 mei (Baanhoek-West) en op donderdag 23 mei (Deltalaan) zullen wij met de groepen 1 t/m 7 op schoolreis gaan!

 • De groepen 1 gaan naar Monkytown
 • De groepen 2 en 3 gaan naar het Plaswijckpark
 • De groepen 4 t/m 7 gaan naar Drievliet 

Wij kijken uit naar een gezellige dag!

De Schoolreiscommissie

Telefoons en smartwatches

Telefoons mogen in de school niet worden gebruikt. Deze staan uit (geluid) en worden ingeleverd bij de leerkracht tot na schooltijd.

Smartwatches zijn ook in opkomst. Omdat kinderen daarmee ook bellen en appjes ontvangen (zorgt voor afleiding), vragen we ook die af te doen en in te leveren bij de leerkracht tot na schooltijd.

Materiaalgebruik
Vervangen oortjes / koptelefoons en schade laptops 

Op school krijgen de kinderen allemaal een koptelefoon en/of oortjes bij hun laptop. Deze kunnen uiteraard slijten of een keer stuk gaan. Dan vervangen wij deze ook. Soms gebeurt het echter dat erop gekauwd wordt, of er onzorgvuldig mee om wordt gegaan. Wanneer dit het geval is, zullen de leerkrachten u een bericht sturen om zelf voor een vervangende koptelefoon of kabel te zorgen. Indien er voorraad is kunt u tegen een kleine vergoeding er ook één via school zelf kopen.

Laptops

De laptops laten wij ook repareren bij schade. Maar wanneer het gaat om onzorgvuldige omgang met de spullen of verwijtbare schade kan er ook een verzoek komen dit te regelen met uw verzekering.

Op school is er uiteraard veel aandacht in de klassen voor het zorgvuldig omgaan met- en opbergen van- deze materialen.

Nieuwe rapporten

Op vrijdag 16 februari krijgt uw zoon of dochter het nieuwe rapport mee naar huis.

We hebben ervoor gekozen om de voortgang van uw zoon of dochter inzichtelijk te maken met balkjes. Onder het kopje algemene ontwikkeling ziet u in het balkje door middel van een streepje een vastgestelde norm. Wanneer uw kind op of voorbij dit streepje scoort, is dit voor dit vak voldoende. Daarnaast zit er een kinddeel in het rapport. In het kinddeel laat uw kind zien waar hij/zij trots op is, wat er is geleerd in de afgelopen periode en vindt u een bericht van de leerkracht(en) aan uw kind.

Naast de rapportgegevens vindt u bij het rapport van februari en juli een overzicht uit het CITO leerlingvolgsysteem Leerling in Beeld. In deze landelijke toetsen passen de leerlingen de geleerde stof van afgelopen jaren toe. Kennis, begrip, inzicht en toepassen van diverse strategieën wordt van de kinderen gevraagd.

Kinderbijbelfeest Sliedrecht
KinderBijbelfeest Sliedrecht

Zit je in groep 1 t/m 5? Reserveer dan 21 februari in je agenda!!! Op  deze woensdag staat je een mooi feest te wachten!

Vertel dit aan anderen en kom samen naar het feest, mis het niet! In de flyer hieronder lees je alles wat je kunt verwachten. Aanmelden is praktisch voor de organisatie, maar niet verplicht.

Klik voor meer informatie op onderstaande flyer!

Kinderbijbelfeest 02 24 1

Alle activiteiten vinden plaats in de Maranatha Kerk, Lijsterweg 2 in Sliedrecht.
De toegang is gratis en inclusief lunch (pannenkoeken). Is er sprake van allergieën geef het vooraf uitdrukkelijk door of geef je kind een lunchpakketje mee.

Schoolmaatschappelijk werk Sliedrecht

Beste ouder(s)/opvoeder(s),

Deze maand willen we je  graag een boekentip mee geven, namens het schoolmaatschappelijk werk Sliedrecht, namelijk het boek Slaapklets!, van de reeks van Gezinnig. Er zijn ook andere varianten: het kletsboek, emotieklets, scheidingsklets, tafelklets, relaxklets.

Slaapklets deel 1

Slaapklets is een dag- en nachtboek, waarmee je kind voor het slapen gaan op een leuke manier even terugkijkt op de dag. Het is een fijn momentje samen met je kind én het zorgt ervoor dat je beter inzicht krijgt in waar je kind mee bezig is. Daarnaast vinden kinderen het vaak erg leuk om in te vullen!

Met slaapklets kun je:

 • Terugkijken op de dag
 • Vooruitkijken naar morgen
 • Mopperen op wat er mis ging
 • Nagenieten van de leuke dingen
 • Nadenken over jezelf
 • Filosoferen
 • Je hoofd leegmaken
 • Ontspannen
 • Lekker slapen

Wij krijgen veel positieve reacties van ouders en zijn benieuwd of jij het ook gaat proberen! Je kunt het boek bestellen voor €14,95 via Bol.com.

Namens,
Schoolmaatschappelijk werk Sliedrecht

Kalender
 • 12-02-2024
  Voortgangsgesprekken
 • 15-02-2024
  Patatfeest
 • 19-02-2024 t/m 23-02-2024
  Voorjaarsvakantie
 • 21-02-2024
  Kinderbijbelfeest
 • 01-03-2024
  Hou van Holland markt
 • 13-03-2024
  Biddag kinderdiensten
Zending

In de maand januari is er € 220,97 opgehaald. Hartelijk dank voor uw bijdrage!

Schooljaar 2023-2024 ondersteunen wij de Diaconale Adoptie Commissie (DAC) van de Hervormde Gemeente Sliedrecht en Stichting Plan.

Als Anne de Vriesschool sponsoren wij meerdere kinderen: Judnet Dorelus uit Haïti, Marian-Raquel Meza Avendano uit Bolivia, Sabbir Hossen uit Bangladesh, Sindy Noel uit Haïti en Kazchieca Gers Melegrito uit de Filipijnen.

Elke maandag mogen de kinderen geld meenemen voor hen. Fijn dat we op deze manier voor deze kinderen kunnen zorgen.

Anne de Vriesschool | Nieuwsbrief februari 2024