Nieuwsbrief | februari 2023

Beste ouders/verzorgers,

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief voor de maand februari.

Naast de weekbrief die u elke vrijdag via PARRO ontvangt, sturen wij iedere maand een nieuwsbrief met daarin actuele informatie over de school. Op deze wijze willen we er voor zorgen dat u up to date blijft over zaken aangaande de school.

In deze brief kunt o.a. lezen over:

open dag

Woensdag 25 januari was er weer de jaarlijkse opendag. We kunnen terugkijken op een goed bezochte dag. Er zijn een groot aantal aanmeldingen binnen.

aanmelden

Het kan zijn dat u het aanmeldingsformulier nog moet inleveren. Doe dit voor 1 maart 2023! U kunt uw kind via twee manieren aanmelden op school. Via het inschrijfformulier op onze website of via het inschrijfformulier dat door de Gemeente Sliedrecht in januari is toegestuurd. Bent u niet in het bezit van het formulier van de Gemeente Sliedrecht dan kunt u bij ons op school een exemplaar ophalen of u download hem via onze website. 

studiedag leerkrachten

Noteer alvast in uw agenda: 12 april zijn alle groepen vrij ivm een studiedag!

Schoolmaatschappelijk werk

Beste leerling en ouder(s), 
 
Misschien hebben we al eens naar elkaar gezwaaid, elkaar gezien of gesproken. Ik ben de schoolmaatschappelijk werker op jullie school en stel mij graag aan jullie voor. Mijn naam is Amanda van der Ham en ik werk bij Het Bonkelaarhuis. 

Soms sta je voor een uitdaging waarbij een beetje extra hulp fijn is. Ik kijk graag met jullie mee om te ontdekken wat het best past. We gaan samen in gesprek over wat al goed gaat en wat er aanvullend nodig is. Zelf heb ik verschillende mogelijkheden om jullie bij te staan en mocht het nodig zijn kan ik jullie in contact brengen met een professional of organisatie die beter past bij jullie vraag. Ik draag graag bij aan een goede samenwerking tussen leerling, ouder(s) en leerkracht. Zo kunnen jullie blijvend met elkaar afstemmen wat nodig is, ook als ik niet meer betrokken ben.  
 
Voel je welkom om mij te bellen of te mailen voor een gesprek!

Vriendelijke groet,
Amanda van der Ham

Wecycle certificaat en verjaardagscadeautjes bij elkaar!

Ruim 170 basisscholen, waaronder basisschool Anne de Vries, deden afgelopen najaar mee aan de jaarlijkse Wecycle scholen inzamelactie voor kleine afgedankte elektrische apparaten. Dit leverde per school niet alleen afgedankte elektrische apparaten op voor recycling, namens iedere school doneert Wecycle namelijk verjaardagscadeaus via Stichting Jarige Job aan kinderen die opgroeien in gezinnen die het financieel nu nog moeilijker hebben.

De Wecycle scholenactie wordt georganiseerd door Stichting OPEN, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen in Nederland.

Door de spullen die de kinderen hebben ingeleverd is er voor beide locaties een karaoke set verdiend! In de maand september en oktober doen we weer mee met de inzameling en staan er weer boxen in de school. Tot die tijd kunnen er alleen lege batterijen op school ingeleverd worden.

Dank voor jullie enorme inzet. 

Kalender komende periode

 • 20-02-23
  voortgangsgesprekken groep 1 t/m 7
 • 23-02-23
  voortgangsgesprekken groep 1 t/m 7
 • 24-02-23
  Rapport mee naar huis 
 • 27-02-23 t/m 03-03-23
  Voorjaarsvakantie

zending

In de maand januari is er € 219,07 opgehaald. Hartelijk dank voor uw bijdrage!

Schooljaar 2022-2023 ondersteunen wij de Diaconale Adoptie Commissie (DAC) van de Hervormde Gemeente Sliedrecht en Stichting Plan.

Als Anne de Vriesschool sponsoren wij meerdere kinderen: Judnet Dorelus uit Haïti, Marian-Raquel Meza Avendano uit Bolivia, Sabbir uit Bangladesh, Sindy Noel uit Haïti en Danna Sofia Rojas Rodriguez uit Colombia.

Elke maandag mogen de kinderen geld meenemen voor hen. Fijn dat we op deze manier voor deze kinderen kunnen zorgen.

Anne de Vriesschool | Nieuwsbrief februari 2023