Logo Anne de Vriesschool

Nieuwsbrief

december 2023

Gedicht

Beste ouders/verzorgers,

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief voor de maand december.

Naast de weekbrief die u elke vrijdag via PARRO ontvangt, sturen wij iedere maand een nieuwsbrief met daarin actuele informatie over de school. Op deze wijze willen we er voor zorgen dat u up to date blijft over zaken aangaande de school.

In deze brief kunt o.a. lezen over:

Kerstfeest

Over enkele dagen zullen de kinderen het weer lezen en horen: het vertrouwde verhaal uit de Bijbel dat speelt in de tijd van de keizer Augustus in een uithoek van het grote Romeinse Rijk. Het verhaal van een klein begin, van kleine mensen aan de onderkant van de samenleving voor wie geen plek is in de herberg maar wel een bijzonder, unieke plek in het verhaal van God met ons mensen.

Tegelijkertijd zijn er ook al die andere crises die onze wereld en samenlevingen teisteren. De klimaatcrisis, geopolitieke spanningen, spanningen en toenemende verdeeldheid in onze eigen samenleving, miljoenen van mensen wereldwijd op de vlucht, op zoek naar een plek in een herberg waar zij welkom zijn... en ga zo maar door. En te midden van al die problemen en crises wordt het Kerst, vieren wij weer het Kerstfeest, verlangen wij naar vrede op aarde en in onze persoonlijke levens en daarna dat de Hemel weer opengaat. 
Kerst vieren betekent dat wij in het licht van het Bijbelse kerstverhaal blijven hopen en uitzien en ons blijven inzetten voor dat waarnaar wij verlangen.

Kerstvieringen

Op woensdag 20 december zullen de kerstvieringen van groep 1 tot en met 8 op de Baanhoek West plaatsvinden en donderdag 21 december op de Deltalaan . Bij de vieringen van groep 1 en 2 zijn de ouders van harte welkom, de groepen 3 tot en met 8 vieren Kerst in hun eigen klas zonder ouders. U krijgt daar nog verder bericht over via de weekbrief in Parro.

Sinterklaasfeest

We kunnen weer terugzien op een gezellig Sinterklaasfeest op beide locaties. Wat is het altijd mooi om te zien hoe kinderen daar van genieten.

Sint DELTA

Deltalaan

Sint BHW

Baanhoek West

Bibliotheek op school

De boeken zijn op beide locaties geleverd. De komende weken zullen de bibliotheken ingericht worden.

Na de kerstvakantie zullen de bibliotheken een feestelijke opening krijgen, waarna de kinderen gebruik kunnen maken van de nieuwe bibliotheek.

Timon zoekt pleegouders

Kunt u een warm en welkom thuis bieden?

Timon helpt kwetsbare kinderen, jongeren en hun gezinnen. We zetten ons elke dag in om hen een warm en veilig thuis te bieden. Dit doen we geïnspireerd vanuit de christelijke levensovertuiging.

Er zijn toenemende zorgen over het tekort aan pleegouders en de kinderen die daardoor in de knel komen. Veel maatschappelijke ontwikkelingen zorgen er mogelijk voor dat het aantal pleegouders terugloopt. Tegelijkertijd zorgen deze maatschappelijke ontwikkelingen er ook voor dat het aantal kinderen en jongeren dat een veilig thuis nodig heeft toeneemt. Mogen wij een beroep op u doen?

Pleegzorg kent vele vormen, zowel voltijd als deeltijd. Pleegkinderen zijn er ook van alle leeftijden. Samen kunnen we kijken welke vorm en wat voor kind of jongere in uw gezin zou passen. Pleegzorg kan gecombineerd worden met werk, het kan gecombineerd worden met kinderopvang, het kan gecombineerd worden met eigen kinderen, er bestaat pleegzorgverlof etc. Kortom, er is veel mogelijk. We kunnen u helpen om de mogelijkheden in uw gezin samen te onderzoeken.

De komende feestdagen kunnen een mooi moment zijn om uw gedachten hierover eens te laten gaan.

Bent u nieuwsgierig geworden? Dan nodigen wij u uit om naar onze informatieavond te komen. Hier vertellen wij veel over pleegzorg, maar is er ook alle ruimte om uw vragen te stellen. Neem ook gerust uw oudere kinderen, familie, buren of vrienden mee. Zij vormen uw netwerk, en kunnen u steunen in uw beslissing.

Informatieavond
 • Dinsdag 16 januari 2024
 • Plaats: Timon, Korte Parallelweg 1, Dordrecht
 • Tijd: 19.45 - 22.00 uur

Aanmelden kan via de website van Timon, klik hiervoor op de onderstaande button. Wilt u voorafgaand aan de informatieavond al contact opnemen over pleegzorg? Bel dan Corinne de Gelder.

SOJS
SOJS Meidenavond

Speciaal voor meiden van 10 t/m 14 jaar organiseren wij om de week op de woensdagavond een meidenavond! Elke week vindt er een andere toffe activiteit plaats!

Lijkt het jou leuk om deel te nemen aan de meidenavond (of één van de meidenavonden)? Dan ben je van harte welkom! Kijk voor meer informatie op onderstaande flyer of ga naar onze website.

Meidenavond SOJS
Bonkelaarhuis
Café voor elkaar - How2Talk2Kids

In Café voor elkaar gaan we 14 december a.s. met elkaar in gesprek over de methodiek How2Talk2Kids. We praten over hoe je op een effectieve manier kunt communiceren met je kind, op basis van vertrouwen en respect.

Klik voor meer informatie op onderstaande flyer!

How2Talk2Kids
Kalender
 • 20-12-2023 (woensdag)
  Kerstvieringen Baanhoek West vanaf 18.00 uur
 • 21-12-2023 (donderdag)
  Kerstvieringen Deltalaan vanaf 18.00 uur
 • 22-12-2023 (vrijdag)
  Start Kerstvakantie, alle groepen (1 t/m 8) zijn om 11.45 uur uit
 • 25-12-2023 t/m 05-01-2024
  Kerstvakantie
Zending

In de maand november is er € 183,10 opgehaald. Hartelijk dank voor uw bijdrage!

December

In de maand december is het zendingsgeld dat wordt opgehaald, bestemd voor Stichting Roechama. De stichting geeft hulp aan Joodse mensen in de Oekraïne en Wit Rusland.

Roechama ADV

Als u meer wilt weten over Stichting Roechama, neem dan een kijkje op hun website.

Schooljaar 2023-2024 ondersteunen wij de Diaconale Adoptie Commissie (DAC) van de Hervormde Gemeente Sliedrecht en Stichting Plan.

Als Anne de Vriesschool sponsoren wij meerdere kinderen: Judnet Dorelus uit Haïti, Marian-Raquel Meza Avendano uit Bolivia, Sabbir Hossen uit Bangladesh, Sindy Noel uit Haïti en Kazchieca Gers Melegrito uit de Filipijnen.

Elke maandag mogen de kinderen geld meenemen voor hen. Fijn dat we op deze manier voor deze kinderen kunnen zorgen.

Anne de Vriesschool | Nieuwsbrief december 2023