Nieuwsbrief | april 2023

Beste ouders/verzorgers,

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief voor de maand april.

Naast de weekbrief die u elke vrijdag via PARRO ontvangt, sturen wij iedere maand een nieuwsbrief met daarin actuele informatie over de school. Op deze wijze willen we er voor zorgen dat u up to date blijft over zaken aangaande de school.

In deze brief kunt o.a. lezen over:

paasviering

Op donderdag 6 april a.s. vieren wij op school het Paasfeest met de kinderen. We eindigen ’s morgens met een Paaslunch. De kinderen moeten die morgen zelf een bord, vork en mes meenemen.

Alle groepen zijn die morgen om 13.00 uur vrij

Koningsspelen

Vrijdag 21 april aanstaande zal weer in het teken staan van de koningsspelen. Alle kinderen zijn die morgen om 11.45 uur vrij. U krijgt daar nog verdere informatie over.

schoolreis

Binnenkort ontvangt u meer informatie over de schoolreizen van groep 1 tot en met 7.

BHW
De datum van het schoolreisje van de groepen 3 tot en met 7 van de Baanhoek West is gewijzigd. Leest u daarvoor de parroberichten van deze groepen goed door.

studiedag leerkrachten

Noteer alvast in uw agenda: 12 april zijn alle groepen vrij. Wij hebben dan met beide locaties een studiedag.

thuis & school

Het online magazine voor ouders met schoolgaande kinderen. Een uitgave van ouderorganisatie OUDERS VAN WAARDE.

De nieuwste maart 2023-editie van het online magazine Thuis & School staat voor je klaar.

kwink

In deze maandbrief sturen wij u weer een nieuwe koelkastposter mee. Afgelopen weken hebben wij het met de kinderen gehad over elkaars (verborgen) kwaliteiten, elkaar troosten, bij ons thuis en om hulp vragen. Op de koelkast staan drie stellingen. Hoe wordt daar thuis over gedacht? Omdat sociaal-emotioneel leren (want daar is de methode Kwink voor) meer is dan alleen praten, vindt u ook altijd een aantal doe-opdrachten op de poster. Die passen bij de thema’s van de lessen. Wij hopen dat de Koelkastposter bijdraagt aan een positieve en open communicatie thuis.

koelkastposter

oudermagazine

Mocht u meer willen weten over Kwink en sociaal-emotioneel leren, dan is er ook een digitaal oudermagazine beschikbaar. Hierin leest u ook hoe u thuis een bijdrage kunt leveren aan sociaal-emotioneel leren

Partou kinderopvang

Welkom bij Partou

We zijn blij en trots dat de locaties van Eigenwijs Kinderopvang vanaf 1 april bij Partou horen. De prettig ingerichte locaties, het fijne team en de sfeer en identiteit van Eigenwijs zien wij als een waardevolle aanvulling op onze organisatie. We doen dan ook ons uiterste best om dit zoveel mogelijk te behouden en voort te zetten.

Het afgelopen half jaar hebben we kennisgemaakt met de medewerkers, met ouders en met onze samenwerkingspartners en zijn we, voor en achter de schermen, druk bezig geweest met de voorbereidingen voor een zo zorgvuldig en prettig mogelijke overgang naar onze organisatie. Dat is het fundament waarop we verder bouwen aan een goede toekomst van de opvang voor je kind(eren) en een fijne werkomgeving voor alle medewerkers.

Partou in het kort
Bij Partou verwelkomen we elke dag kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar op kinderdagverblijven, peuteropvang- en buitenschoolse opvanglocaties door heel Nederland. We zijn een stevige, stabiele organisatie en investeren voortdurend in de groei van kwalitatieve kinderopvang. Bijvoorbeeld door onderzoek naar kindverzorging en -ontwikkeling op het gebied van onder andere beweging, voeding en taal. Maar ook met diverse opleidingen voor onze medewerkers via onze eigen Partou Academie. Zo beschikken de pedagogisch medewerkers altijd over de meest actuele pedagogische kennis en kunnen ze je kind de best mogelijke opvang bieden.

Als u vragen heeft, stel ze gerust aan onze Pedagogische Medewerkers op locatie. Zij helpen u graag!

Kalender komende periode

 • 06-04-23
  Paasviering
 • 07-04-23 t/m 10-04-23
  Pasen
 • 12-04-23
  Studiedag leerkrachten
 • 21-04-23
  Koningsspelen
 • 24-04-23 t/m 05-05-23
  Meivakantie

zending

In de maand maart is er € 182,12 opgehaald. Hartelijk dank voor uw bijdrage!

Schooljaar 2022-2023 ondersteunen wij de Diaconale Adoptie Commissie (DAC) van de Hervormde Gemeente Sliedrecht en Stichting Plan.

Als Anne de Vriesschool sponsoren wij meerdere kinderen: Judnet Dorelus uit Haïti, Marian-Raquel Meza Avendano uit Bolivia, Sabbir uit Bangladesh, Sindy Noel uit Haïti en Danna Sofia Rojas Rodriguez uit Colombia.

Elke maandag mogen de kinderen geld meenemen voor hen. Fijn dat we op deze manier voor deze kinderen kunnen zorgen.

Anne de Vriesschool | Nieuwsbrief april 2023