Een week in oktober.

Wat hebben we deze week geleerd? Nou, we hebben een rondje Nederland gedaan! De info lessen van Alles in 1 liet ons een kijkje nemen in ons land. We gingen van Amsterdam naar Den Helder en toen even met de veerboot naar Texel. Via de Afsluitdijk zijn we door Friesland, Drenthe, langs de dierentuin in Arnhem gegaan. Ook lazen we over Limburg en Zeeland om tenslotte in Delft te eindigen. Wat leuk om te horen dat veel kinderen bij diverse plekken ineens een ‘o, ja momentje’ hebben. Dan komen de verhalen los: daar zijn ze wel eens geweest, of daar heeft opa over verteld. Spelling ging weer over de fopklanken zoals bv in Limburgse vlaai en woorden als streek, waar we goed moeten luisteren hoe we het moeten schrijven om geen letter te vergeten. Ook oefenden we vraagzinnen te maken en de vraagtekens/uitroeptekens te plaatsen achter een zin. Dat is soms best nog lastig, maar we blijven dit de komende tijd gewoon oefenen.

De Kinderboekenweek is feestelijk geopend door een poppenspeler die fantastisch kon goochelen. Een aantal van ons hebben hem ook mogen assisteren. We hebben genoten van de voorstelling en zaten met open mond te kijken, maar hebben vooral veel gelachen om alle grapjes.

Crea-vriendschapspoppetjes, taakspel beloningskaart versieren, ons straat werk met klinkers afgemaakt en de nieuwste opdracht is een Delfts blauw tegeltje op papier verven. We kunnen niet wachten om het allemaal te laten zien, maar nog even geduld, over 2 weken zijn alle ouders uitgenodigd. Nina en Janna vierden vandaag hun verjaardag; zij zijn 8 jaar geworden en trakteerden ons op lekkers.   Celine is de eerst volgende jarige op 8 november.

Bijbelverhaal

Uit de bijbel lazen we over eten en drinken in de woestijn en vooral vertrouwen hebben (geloven).

Kinderboekenweek vanaf woensdag 3 oktober: “Door dik en dun”