Een week in november

Alles in 1: Dans kreeg deze week vnl veel aandacht, van ballet naar streetdance en de cha, cha, cha naar rumba. Bij spelling toetsten we of er aan het eind van een woord of er een d of t moet komen.  En de ‘stomme’ e. Volgende week beginstukken zoals begin, gewoon en verlies. Woorden met eer Klinkt als ir), oor, eur.

We lazen het verhaal van de verloren zoon. Zoals u weet gaat ons thema jij en ik over mensen (en hun verschillen en talenten en familie en thuissituaties). De kinderen van de klas leren elkaar hierdoor steeds beter kennen en leven mee met elkaar wanneer er bij iemand thuis iets naar aan de hand is.

Rekenen: De kalender is ruimschoots behandeld deze week. Volgende week plattegronden van blokken bouwsels. We maken min en plussommen over het tiental en oefenen de tafel van 2.

Huiswerk: in december beperk ik het huiswerk tot minimaal en krijgen de kinderen geen leeshuiswerk mee naar huis.

Godsdienst: Simson en volgende week Samuël.

Crea: We maakten huisjes met gekleurde raampjes, knipten kleine Sint en Pieten, maken nu zwarte Pietjes met muizentrapjes als ledematen.

Sinterklaas: zwarte Piet komt aanstaande woensdag voorlezen in de klas.